Rietbergen & Partners Advocaten

Rietbergen & Partners Advocaten in Rotterdam is een kantoor met een bevlogen geschiedenis. “Veertig jaar terug heeft mijn vader het kantoor opgezet,” zegt mr. Marjolein Rietbergen. “Van het begin af aan vervulde het kantoor een belangrijke rol in de sociale advocatuur. Mijn vader heeft op mij overgebracht dat je niet alleen op de wereld bent om je zakken te vullen. Ik studeerde rechten en kwam er later bij. Tegenwoordig zijn we met zeven advocaten. Maar de sociale signatuur is gebleven.”

Zelf doet Rietbergen vooral jeugdrecht. Ze staat vaak in de rechtbank en voert ook overleg met instellingen. “Ik vertegenwoordig kinderen en hun ouders. Meestal krijg je dan te maken met Jeugdzorg. Het is een publiek geheim dat daar helaas nog veel mis is. Samen met acht andere advocaten heb ik daarover een brandbrief gestuurd. Dat heeft effect gehad: zo zijn bijvoorbeeld rechters kritischer geworden. Dat houdt Jeugdzorg en de advocaten scherp. Maar bovenal willen we positief aan de slag en zijn we bijvoorbeeld gezinsvoogden gaan trainen in hoe zij zich in de rechtszaal moeten opstellen. Want ook daar was nog een wereld te winnen.”

Een belletje naar NWK is genoeg
Naast een aantal zakelijke verzekeringen heeft Rietbergen ook privé al haar verzekeringen geregeld via Niehoff Werning & Kooij. “We werken eigenlijk al sinds mensenheugenis samen met NWK. Sinds de tijd van mijn vader. Onze ervaringen zijn alleen maar positief. Dat zit hem in de persoonlijke aanpak, het feit dat je steeds met dezelfde contactpersoon te maken hebt. Hij kent ons allemaal, weet precies wat we nodig hebben. Als we denken dat iets anders moet, gebeurt het ook. Een belletje is genoeg. Er is wederzijds vertrouwen. ”

www.rpadvocaten.nl

© 2018 Niehoff Werning & Kooij | Disclaimer | Realisatie: WebNL